Nytt utleveringssted for ID-kort i Bodø

Fra nå vil Securitas sørge for utlevering av Avinor ID-kort på Bodø lufthavn.

Det betyr at du kan hente ut ID-kortet ditt i ansattkontrollen i 1. etasje, innenfor faste åpningstider; man-fre 0800-2000 og lørdager 1000-1600.

Som første steg i å gjøre det raskere å få ID-kort vil Avinor Id-kontor i Oslo begynne å fjernprinte enkelte lokale ID-kort direkte til Bodø lufthavn.

Det er i første omgang de som har slitt eller mistet kort som vil få sitt ID-kort fjernprintet. (dvs. at kortet produseres i Oslo, men printes ut i Bodø)

Et slitt eller tapt kort må meldes på «Mitt ID-kort» på avinor.no/idkort.

Når du mottar SMS fra Avinor om at ID-kortet ditt er sendt til lufthavnen, kan du regne med at kortet er klart til utlevering i ansattkontrollen tidligst 24 timer senere.

Andre ID-kort (fornyelse, ID-kort for første gang, crewkort, multisitekort) vil fortsatt bli sendt pr post frem til vi starter steg 2 til høsten. (Planen er at også disse ID-kortene etter hvert skal fjernprintes.)

Når du mottar en SMS fra Avinor om at ID-kortet ditt er sendt til lufthavnen, må du beregne postgang på rundt 7dager før du kan hente ut ditt nye ID-kort i ansattslusen.

Annen viktig informasjon:

Dersom du har søkt om kjøretillatelse på ID-kortet ditt må du gjennomføre «Bli kjent-runde» senest 14 dager etter at du har mottatt kortet ditt.

«Bli kjent-runde» bestilles ved å sende en e-post til bodo.driftsentral@avinor.no.

Alle spørsmål rettes til idkontor@avinor.no eller ved å ringe 64812025.