Akrokurs 3. mai

AkrokursBodø flyklubb har gleden av å tilby teorikurs for akroutsjekk. Dette kurset er todelt som består av en del selvstudium med e-læring og én dag i klasserom/hangar.

Uansett om du kun ønsker å friske opp kunnskaper eller gjennomføre full akroutsjekk så er dette kurset en god anledning til å lære mer om flyging.

Når: 3. mai 2014 kl 1000-1600
Hvor: Idrettens hus / Aspmyra stadion
Pris: 750,- (medlemmer) / 1250,- (ikke-medlemmer)
Forkunnskaper: Bestått PPL-teori eller påbegynt PPL-kurs
Materiellkrav: Boka «Akroflyging», internettilgang og støtte for Flash

PÅMELDINGSSKJEMA

Målgruppe

Både erfarne og uerfarne kan delta, enten du vil gjennomføre en full akroutsjekk eller kun ta et forkortet kurs i unormale stillinger og spin.

Under PPL-A utdanningen har du kun lært å utnytte en begrenset del av en flyets operasjonskonvolutt (“Flight Envelope”).

Som akropilot blir du tryggere og lærer å håndtere flymaskinen i alle situasjoner og alle flystillinger. Dette vil gjøre deg til en bedre og sikrere pilot.

Alle kan delta, men for å påbegynne praktisk opplæring kreves det gyldig sertifikat og klasserettighet SEP. Robin 2160 vil bli benyttet. Dersom du ikke har utsjekk fra før vil dette bli gjennomført som en del av akroutsjekken.

Kursmål

Kurset skal tilføre eleven tilstrekkelig teoretisk   kunnskap og forståelse for faktorer som har betydning for akroflyging. Teorikurset må komplementeres med praktisk flyging som beskrevet i skolehåndboken for å oppnå akroutsjekk.  For unormale stillinger og spin beregnes normalt 3-4 flytimer, og for full akroutsjekk kreves minimum 10 flytimer.

Kursdetaljer

Alle som melder seg på og betaler deltageravgift vil få tilgang til e-kurset. Dette er et pilotprosjekt for Internettbasert undervisning i regi av flyklubben. Prisen for kurset er 750 kroner for medlemmer av Bodø flyklubb og 1250,- for deltagere som ikke er medlemmer. Eventuelt overskudd går tilbake til klubben. Vi må minimum ha 5 deltagere for å arrangere.

Klasseromsundervisning vil foregå i idrettens hus/Aspmyra stadion og i shelteret. Den enkelte må ha lest boken «Akroflyging» og gjennomført e-kurset for å delta på klasseromsundervisning. Boka kan kjøpes fra www.pilotbutikken.no.

Etter endt kurs må kandidaten bestå teorieksamen på 50 spørsmål der det kreves minimum bestått med 75% riktig svar.

Teorien er gyldig i klubber tilknyttet NLF. Nedre Romerike, Stavanger, Rygge og Værnes er eksempler på klubber som i dag driver akroskoling.